Περί

Tο όνομά μου είναι Δημήτρης Ρηγόπουλος και είμαι δημοσιογράφος. Φέτος συμπληρώνω 20 χρόνια στην εφημερίδα Καθημερινή και όλα αυτά τα χρόνια είχα την ανέλπιστη ευκαιρία να αφιερώσω σημαντικό τμήμα της επαγγελματικής μου δραστηριότητας σε ένα μεγάλο μου πάθος, στην πόλη της Αθήνας. Από το πρώτο τεύχος της lifo γράφω κάθε εβδομάδα την στήλη urban lab ενώ το καλοκαίρι του 2010 σχηματίσαμε μαζί με τον αγαπημένο φίλο, εξαιρετικό γραφίστα και επίσης αθεράπευτο Αθηναιολάτρη Τάσο Χαλκιόπουλο, την ομάδα των atenistas. Εδώ και 1,5 χρόνο δεν συμμετέχω ενεργά στους atenistas για προσωπικούς, αποκλειστικά, λόγους αλλά θαυμάζω πάντα το πείσμα, το κουράγιο, την δημιουργικότητα, την φαντασία και την αφοσίωση των πολλών φίλων που πλαισιώνουν σήμερα την ομάδα.

Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι ένα επόμενο, παράλληλο «βήμα»: σε μια εποχή που η Αθήνα βιώνει ένα δημιουργικό μεταίχμιο και στροβιλίζεται ανάμεσα στο μετέωρο «σήμερα» και το άγνωστο αλλά γεμάτο προσδοκίες «αύριο», το myathensnotes δεν είναι παρά ένα αστικό ημερολόγιο με την «φιλοδοξία» να αποτυπώνει τις πολλές, παράλληλες πραγματικότητες της πόλης σε μια αδιαπραγμάτευτα ανοδική πορεία. Πιστεύω ακράδαντα ότι η κρίση απελευθέρωσε και απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, καλλιεργεί συνθέσεις και αναπάντεχες συσπειρώσεις, θέτοντας την βάση για την ανάκαμψη. Δεν θα είναι ένα «χαζοχαρούμενο» ιστολόγιο που θα τα βλέπει όλα «ωραία». Θα εστιάζει, όμως, συνειδητά στις θετικές πρωτοβουλίες για να τις μοιραστεί μαζί σας. Θα υπάρχουν κείμενα από την Καθημερινή και την lifo  αλλά, κυρίως, νέο, πρωτότυπο υλικό από την καθημερινότητα της πόλης.

Αρχίζει ένα ταξίδι και σας καλωσορίζω στο «καράβι» του myathensnotes.

3 thoughts on “Περί

  1. Εξαίρετη η δουλειά σας κ. Ρηγόπουλε, σάς ευχαριστώ. Και επιτέλους σε λευκό φόντο ! (Τι μανία και δαύτη, πολλών, με μαύρα ή και πολύ σκούρα με λευκά γράμματα..) Πιθανόν να είχατε γνωρίσει στην Καθημερινή τον αδελφό μου Κωστή Βατικιώτη.

Σχολιάστε